13 polițiști de frontieră vor fi judecați în dosarul de corupție de la vama Leușeni

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au trimis pe banca acuzaţilor 13 poliţişti de frontieră, acuzaţi în cadrul unui dosar de corupție. Potrivit unui comunicat de presă. Procuratura Anticorupţie a încheiat investigaţiile în dosarul în care au fost puse sub acuzare în total 42 de persoane.

294955-02589848Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, învinuiţii riscă pînă la 10 ani de detenţie cu aplicarea unei amenzi în mărime de pînă la 60 000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Amintim că, pe 22 octombrie 2013 în cadrul unei anchete comune, Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie din Republica Moldova în parteneriat cu Direcţia Naţională Anticorupţie din România au desfăşurat descinderi la postul vamal Leuşeni – Albiţa, în rezultat fiind reţinute 42 de persoane.

Printre bănuiţi figurau: 24 de vameşi, 13 poliţişti de frontieră, 4 angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare şi un reprezentant al Inspectoratului de Poliţie din Hînceşti. Potrivit celor constatate de procurori, vameşii acceptau, primeau sau extorcau sume între 100 şi 350 euro de la transportatorii de mărfuri din statele Uniunii Europene în Republica Moldova pentru a le facilita procedurile vamale.

Procuratura Anticorupţie a divizat respectiva cauză penală în 4 proceduri separate care vizează 4 categorii de subiecţi: vameşi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie din Hînceşti. Procurorii au expediat respectiva cauza penală spre examinare în Judecătoria raionului Hînceşti.

 

 

Share
716 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *