“12 Years a Slave” este filmul anului 2013

“12 Years a Slave”, regizat de Steve McQueen, a fost desemnat filmul anului 2013 în Topul 10 al revistei Rolling Stone, după ce cineastul american a primit, pentru aceeaşi peliculă, titlul de cel mai bun regizor din partea New York Film Critics Circle.загруженное (17)

Drama istorică “12 Years a Slave”, bazată pe memoriile lui Solomon Nort-hup, din 1835, care prezintă povestea unui bărbat de culoare (Chiwetel Ejio-for), răpit şi vîndut ca sclav în Louisiana, a surclasat filmul SF “Gravity 3D: Misiune în spaţiu”, regizat de Alfonso Cuaron – situat pe locul al doilea -, şi “The Wolf of Wall Street”, în regia lui Martin Scorsese (locul al treilea).

Drama “înainte de miezul nopţii/ Before Midnight”, regizată de Richard Linklater, ocupă locul al patrulea, iar lungmetrajul “Her”, de Spike Jonze, se situează pe locul al cincilea. Filmul “Her”, despre un bărbat care se îndrăgosteşte de un sistem de operare pe computer, a fost desemnat cel mai bun film pe 2013 de criticii de la National Board of Review of Motion Pictures (NBR).

Topul Rolling Stone a fost completat, în ordine, de “Scandal în stil american/ American Hustle” (locul al şaselea), de David O. Russell, “Căpitanul Philips”, de Paul Greengrass, “Nebraska”, de Alexander Payne, “Blue Jasmine”, de Woody Allen, “Inside Llewyn Davis”, de Joel şi Ethan Coen.

Săptămîna

Share
564 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *