11 veterani vor primi ajutor din partea statului

11 veterani din 8 raioane ale țării vor primi o indemnizație unică din partea statului pentru construcția, restaurarea sau procurarea locuinței. Hotărârea a fost aprobată astăzi de Executiv. Printre beneficiari sunt o victimă a avariei de la Cernobâl, 3 veterani ai războiului din Afganistan și 7 participanți la războiul de pe Nistru.

În acest scop, din bugetul de stat vor fi alocate 492 mii de lei. Banii vor fi transmiși în gestiunea autorităților administraţiei publice locale. Astfel, peste o sută mii de lei vor fi oferite raionului Criuleni, câte 82 mii de lei vor primi raioanele Căușeni și Râșcani, iar câte 41 mii de lei vor fi direcționate către raioanele Cahul, Fălești, Ocnița, Rezina și Ungheni.

Indemnizația unică la construcția, renovarea sau procurarea locuinței se acordă anual, persoanelor care au avut de suferit în urma conflictelor armate și familiilor acestora, victimelor avariei de la Cernobâl și veteranilor de război. În anul curent, pentru acordarea acestor indemnizații în buget au fost prevăzute 8,5 milioane de lei. Până în prezent, au fost alocate peste 2 milioane de lei.

Share
647 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *